Ev Cephesi Ne Olmalı?
Her zaman aydınlık bir evde oturmak isteyenlerin tercihi genellikle güney cephe evlerden yana olmaktadır. Kışın ısıtma konusunda daha az sorun yaşayan, odaları güneye konumlandırılmış evlerde yalıtım çok iyi olmasa dahi kuzey cephe evlere göre daha az yakıt masrafı oluşmaktadır.
Contents
- 1 Doğu cephesi güneş alır mı?
- 2 Ev alırken hangi yöne bakmalı?
- 3 Evin hangi cephesi güneş alır?
- 4 Güney cephe ev hangi saatlerde güneş alır?
- 5 Güney cephe güneş alır mi?
- 6 Kuzey cephe ev nasıl olur?
- 7 Hangi cephe soğuk olur?
- 8 Ev Alırken Hangi kat tercih edilmeli?
- 9 Ev satın alırken nelere dikkat etmek gerekir?
- 10 Ev alırken hangi cephe seçilmeli?
- 11 Güney cephe ne demek?
- 12 Yatak odası hangi yöne bakmalı?
Doğu cephesi güneş alır mı?
Doğu ve Batı cephe aynı oranda güneş alır.İkiside pek fark etmez biri öğleden önce diğeri öğleden sonra bol güneş alır. Kuzey cephe ise en az güneş alır yani evinizde güneş geç doğar erken batar
Ev alırken hangi yöne bakmalı?
Kuzey cephesinde oturanlar kombi yakmaya başladığında, güney cephesinde oturanlar henüz kombiye ihtiyaç duymazlar. Çünkü gün ışığı evlerini tüm gün ısıtır. Aynı zamanda diğer cephelere göre güney cephesindeki evler her zaman daha aydınlıktır. Bu cepheden ev almak isteyenler en üst kattan konut satın almamalıdır.
Evin hangi cephesi güneş alır?
Güney cepheli evler güneşi en iyi alan evlerdir. Bu nedenle çoğu zaman güneş kaynaklı ev daha sıcak olmaktadır. Ayrıca güney cepheli evler daha aydınlık olmaktadır. Eve gelen ışık süresi bu evlerde daha uzundur.
Güney cephe ev hangi saatlerde güneş alır?
Yaşadığımız ülkenin konumu gereği, güneş alan evler güney cepheye bakan evlerdir. Güney cepheye bakan evler özellikle sabah saatlerinde yoğun bir şekilde güneş alacağından, evin sıcaklığı da ona göre olacaktır. Bu bazı iklim koşullarında avantajken, bazılarında dezavantajdır.
Güney cephe güneş alır mi?
Isı yalıtımı açısından kuzey cephelere göre çok daha iktisatlı olan güney cepheli evler, yaşadığınız kente göre her mevsim iyi oranda güneş alabilir. Kış aylarının yumuşak geçtiği illerde ısınma masrafını önemli ölçüde azaltan güney cepheli evleri, yaz aylarında klima ve benzeri aygıtlarla soğutmanız gerekebilir.
Kuzey cephe ev nasıl olur?
Kuzey cephesi, yıllık ortalama ısı derecesi yüksek olan şehirlerde evlerin daha serin olmasını sağlayacağından ev sahipleri yazın bu cephede çok daha rahat ederler. Kuzey cephesi rüzgar aldığı için yangın gibi olaylarda dumandan daha az etkilenir. Kuzey cephesi diğer cephelerden daha serin olur.
Hangi cephe soğuk olur?
Bu sebeple pek çok kuzey cepheli ev, güney cepheli evlere göre daha uygun fiyatlı olabilmektedir. Kışların ılıman geçtiği yerlerde kuzey cephe tercihi çok soğuk ve yağışlı bölgelerdeki kuzey cepheli evlere göre daha mantıklı bir seçim olabilir.
Ev Alırken Hangi kat tercih edilmeli?
Hem ilk kat hem de son kat öncelikle kışın ısıtması zor bölgelerdir. Yazın ise kolay ısındıklarından alt katlara göre daha sıcak olacaktır. Bu sebeplerden dolayı ev alırken öncelikle ilk ve son katları tercih ederken apartmanın durumuna, yaşına ve imkanlarına dikkat ederek bir tercih yapmakta fayda vardır.
Ev satın alırken nelere dikkat etmek gerekir?
Ev Seçiminin Yapılmasında Dikkat Edilmesi Gerekenler
- Ev Bütçenizi Net Olarak Belirleyin.
- Aklınıza Yatan Tüm Ev Seçeneklerini Ön Elemeden Geçirin.
- Almak İstediğiniz Evde Aracı Olup Olmadığını Kontrol Edin.
- Evin Krediye Uygunluk Şartlarını Araştırın.
- İstenilen Fiyat ile Piyasa Değerini Kıyaslayın.
Ev alırken hangi cephe seçilmeli?
ev nerede olursa olsun, güneyi kesinlikle ve kesinlikle açık olmalıdır ki o evde ölmeyesiniz. adana güneyden eser zira. kuzeyi de açık olmasın ki kışın donup yazın yanmayasınız. en ideali güney-batı cephesidir.
Güney cephe ne demek?
Ev alırken hangi cephe daha iyi sorusunun bir cevabı güney cephedir. Güney cepheli evlerde oturma odası olarak belirlenen oda güney tarafa, banyo ve mutfak gibi bölgeler ise kuzey tarafa denk gelecek şekilde tasarlanır. Çünkü kış aylarının sert geçmediği şehirlerde güney cepheli evlerde ısınma masrafı oldukça azalır.
Yatak odası hangi yöne bakmalı?
Başta da söylediğimiz gibi bir konutun inşasında verilecek en temel kararlardan biri evin hangi yöne bakacağıdır. Türkiye’nin de içinde olduğu Kuzey Yarımküre’de normal olarak evlerin ana pencereleri ya da oturma odaları mümkün mertebe güneye bakacak şekilde planlanır.